IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиена Милър: Джъд Лоу ме спаси от Харви Уайнстийн

28 април 2022 14 50

Филмовият продуцент беше осъден на 23 години затвор заради сексуални престъпления

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Харви Уайнстийн беше глава на най-успешната продуцентска компания в Холивуд. Заедно със своя брат, Боб Уайнстийн, основават MIRAMAX, която стои зад филми като „Писък“, „Астерикс и Обеликс“, „Страшен филм“, „Син Сити“ и много други. Тя също така се занимава и с продуцирането и разпространяването на редица телевизионни проекти и сериали, превръщайки се в истински глобален хегемон.

Постепенно обаче светът започна да се променя и холивудските звезди, по-специално жените, се сдобиха с повече права и самочувствие, което ги накара да проговорят за преживяванията си в индустрията. Така стана ясно, че Харви Уайнстийн дълго време е злоупотребявал с властта и влиянието си, тормозейки сексуално и дори изнасилвайки прохождащи актриси, които след това ще се превърнат в световни звезди.

Сред обвинителките личат имена като Ашли Джъд, Салма Хайек, Гуинет Полтроу, Кара Делевин, Анджелина Джоли, Ума Търман, Кейт Бекинсейл и още над 70 дами. Някои твърдят, че Уайнстийн ги е опипвал, други директно заявиха, че той е опитвал да бъде интимен с тях, а трети стигнаха по-далеч, обвинявайки продуцента в изнасилване.

Харви Уайнстийн

Снимка: Getty Images

Така се създадоха множество движения в Холивуд, целящи по-голяма защита на жените и техните права, както и справедлив процес на обвинените. Най-известните от тях бяха MeToo и Time's Up, които твърдят, че всъщност защитават всеки, независимо от пола му, от токсична и насилствена работна среда.

Някои актриси обаче са успели да се спасят от ръцете на Уайнстийн, включително и Сиена Милър. Наскоро тя даде интервю пред The Guardian, споделяйки точно каква е причината името ѝ да не е сред множеството обвинителки срещу продуцента. Според думите ѝ, тогавашната ѝ връзка с Джъд Лоу е изиграла основна роля при защитата ѝ. Милър работи с Уайнстийн през 2006 година по филма „Златното момиче“.

Харви Уайнстийн,

Снимка: Getty Images

„По това време бях гаджето на Джъд и мисля, че това ме защити. Джъд беше много уважаван актьор от Харви“, казва актрисата. Все пак тя си спомня, че продуцентът не е бил много учтив с нея, като дори веднъж я е накарал да се разплаче.

Сцената се разиграва по време на снимки със Стийв Бусеми, когато телефонът на Сиена звъни, а от другата страна е Харви Уайнстийн. Той ѝ казал веднага да се яви в офиса му, като дори изпратил кола, която да я вземе. „Каза ми да седна и започна да ми крещи, че вече не мога да излизам, да ходя по партита и такива неща. По това време много се забавлявах, но все пак успявах да идвам навреме на работа“, разказва актрисата.

След тази проявена агресия, Уайнстийн напуснал стаята, затръшвайки вратата след себе си. Сиена Милър останала на стола си, разплакана. Тогава актрисата си е мислила, че това е начинът, по който да разбереш, че си успял в Холивуд. „Не си голямо име, докато Уайнстийн не те разплаче. Представях си, че всички холивудски продуценти са такива. Тогава наистина смятах, че това е форма на уважение. Бях много благодарна“, разказва актрисата.

Джъд Лоу,

Снимка: Getty Images

Милър признава, че никога не се е страхувала от Уайнстийн, защото „не бях наясно, че е изнасилвал хора“. Той е поискал да се срещне с нея в хотелската си стая, но тогава тя е довела със себе си още продуценти и нищо не се е случило.

Сиена се среща с Джъд Лоу през далечната 2003 година, когато снимат филма „Алфи“. Сгодяват се на Коледа следващата година, но Милър разваля годежа, след като става ясно, че Лоу е имал афера с бавачката на децата си. Двамата се разделят през ноември 2006 година, но три години по-късно се събират. Окончателната им раздяла идва през 2011 година.

Джъд Лоу,

Снимка: Getty Images

Що се отнася до Харви Уайнстийн, той беше осъден на 23 години затвор заради сексуалните си престъпления.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари